Testat: Skillinge Glassbar

av Jesper den 23 juli 2009

glassbar_lungoTyp av café: Glassbar med extremt gott kaffe.
Kanelbullestatus: Obefintlig.
Hört: ”En dubbel espresso och en lungo!”

Skillinge Glassbar är paradiset för glassälskare och alla oss som njuter av att sitta ute i solen och njuta av en riktigt god espresso. Mitt emot Skillinge teater ligger den lilla men exklusiva glassbaren. Deras glass kommer från Lilla Glassfabriken, ett litet famliljeföretag i Malmö, och utbudet varierar från dag till dag, men jag kan lova att alla finner något som faller dem i smaken. Jag valde en strut med 2 kulor glass av smakerna ”Rocky road” och ”Hallonsorbet”. Det var en blandning som gick hem!

När du kliver in i den trånga butiken så ser du direkt på utbudet av kaffe att de kan sin sak. En rejäl espressomaskin står redo att pressa fram riktigt bra kaffe till dig. Dagen till ära föll mitt val på en Lungo, dvs.. en ”utspädd” espresso som blir ett mellanting mellan espresso och en vanlig kaffe. Fantastiskt god! Dessutom kostade den bara 15 kr så det var bara att tacka och ta emot.

Alla glassälskare måste bara ta sig hit och njuta av kvalitétsglass! Är du kaffeälskare också så är ju lyckan fullbordad. Du hittar hit med hjälp av vår cafékarta.

glassbar

{ 4 kommentarer… läs dem nedan eller lägg till en }

Kinna juli 25, 2009 kl. 16:34

Åh så fint ni har skrivit om Lottas ställe. Jag måste kila upp till den innan jag åkter. När min sambo är här går vi dit varje dag och äter glass men det är inte samma sak om man är ensam här nere.

Jesper juli 25, 2009 kl. 20:22

Kul att du hittat hit! :-) Det är verkligen ett grymt bra ställe den där glassbaren och de vet hur man gör kaffe. Förstår verkligen att ni brukar gå dit varje dag!

Henrik juli 30, 2009 kl. 12:52

Bästa kaffet i hela Skåne, glassen är också alltid perfekt. Dessutom är personalen väldigt trevlig och man möts alltid med ett leende. Ett riktigt smultronställe på Österlen. Jag kommer tillbaka många gånger.
Henrik

Jesper juli 31, 2009 kl. 20:16

Kul att du hittat hit Henrik! Kan inte mer än instämma i dina lovord till Skillinge glassbar. Kaffet är grymt!

Lämna en kommentar

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: