Testat: Kiviks Hamncafé

av Jesper den 21 juli 2009

hamncafe_skyltTyp av café: Österlens första våffleria.
Kanelbullestatus: Obefintlig.
Hört: ”Nummer 4! Det är vi… Men ni har ju nummer 11!”

I Kivik hittar du en äkta skånsk våffla gjord på dinkel- och skrädmjöl, allt ekologiskt och närproducerat. Kiviks hamncafé är nu en nischad våffleria som erbjuder både söta och salta våfflor. När Fikabloggen var där erbjöds våfflor med ädelost eller fetaost och vi kan meddela att den med fetaost var riktigt god, knaprig och spröd. Förutom fetaost fanns gurka, rödlök och oliver på våfflan. Mums!

För att inte famla i blindo så testades även den söta varianten och valet föll på den med hallonsylt. När våfflan kom in blev undertecknad en aning förvånad för de färska bären var hallon och jordgubbar på en klick utsökt grädde. Sylten var mycket riktigt gjord av hallon, men tänk om jag nu hade valt hallon för att jag var allergisk mot jordgubbar? När våfflan med tillbehör nuddade tungan var dock allt detta glömt och smaksensationen ett faktum.

hamncafe_inne

En våffla kostade 55 kr och till detta kunde man dricka vatten, saft eller bryggkaffe. Om vädret tillåter rekomenderas den härliga trädgårdsserveringen annars går det utmärkt att sitta inne.hamncafe_våffla

Den stora frågan är om man blir mätt av en våffla? Eftersom jag är ganska stor i maten så hade jag inga problem att äta en våffla med fetaost och en med hallonsylt, grädde, jordgubbar och hallon. Det hade till och med funnits plats för en till faktiskt, men det hade varit i saftigaste laget att spendera 165 kr på 3 våfflor kan jag tycka.

Kiviks Hamncafé får ett stort plus för sin satsning på våfflans ädla konst och dessutom lyckas de riktigt bra. Det gäller dock att alla i sällskapet är inställda på våfflor för något annat erbjuds inte. Under högsäsongen har de öppet dagligen mellan kl. 10-18 och ni hittar dit genom att ta en titt på vår cafékarta.

hamncafe_servering

Edit: Kolla in ett reportage från Kiviks Hamncafé på Kinnas blogg.

{ 4 kommentarer… läs dem nedan eller lägg till en }

Kinna juli 25, 2009 kl. 16:29

Härlig recension. Emma har skickat ut den till sina kontakter. Jag har också recenserat och tagit en liknande bild om ni tycker det är kul att kika. http://kinnasblogg.blogspot.com/2009/07/dinkelvaffla-i-kivik-yes.html
Läger upp en länk till er recension. Ha en trevlig sommar!

Jesper juli 25, 2009 kl. 20:39

Tack för länkningen! Kul och bra reportage du har på din blogg! Vi på Fikabloggen önskar även dig en trevlig sommar!
/Jesper
PS. Vi kommer lägga upp en länk till din blogg!

Eva Frid juli 26, 2009 kl. 09:07

Trevligt reportage Jesper.
Åkte ner till Kivik för att äta våfflor. Väl värt, med en underbar frasighet och superb smak som våfflorna ståtade med.
Miljön är också att lägga på minnet med gammeldags trädgårds kaffedrickande / saftdrickande i bersåer.
Eva / Smaksked Skåne AB

Jesper juli 26, 2009 kl. 09:34

Tack för din kommentar! Jag kan inte annat än instämma i det du skriver!
/Jesper

Lämna en kommentar

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: