Testat: Café Madame Blå

av Jesper den 14 juli 2009

IMG_0142Typ av café: Sommarcafé med hembakat

Kanelbullestatus: Mycket god! Hembakade…

Hört: ”Är det du som klämt bullarna?” En gäst frågar servitrisen.

I Skåne Tranås hittar du denna oas bara ett stenkast från väg 19. Tydliga skyltar finns uppsatta när man kommer körande från båda hållen in i det lilla samhället. Vid en korsvirkesbyggnad finns det bord uppställda skönt avslappnat och när du kliver in i huset ser du att även platserna inne lockar. Vid disken kan du beställa hembakat av olika slag, kakor, pajer och annat gott. Kaffet är klassiskt serverat i ”farmorskoppar” med tillhörande kanna. Naturligtvis är kaffet rättvisemärkt och ekologiskt, vilket är ett stort plus. Efter beställningen så sätter du dig på valfri plats och sedan serveras fikat vid bordet. Fikat var mycket gott och i kombination med fint väder och härlig omgivning så är succén given.

Att besöka Skåne Tranås är klart att rekommendera. Förutom detta underbara café så finns det små butiker, en handelsträdgård och en chokladbutik värt namnet.

Café Madame Blå har öppet under juli till början av augusti tisdag till söndag kl. 12-18. En kanna kaffe kostar 20 kr per person och en kanelbulle kostar 15 kr. Prisvärt i mina ögon.

Stort plus till det rättvisemärkta kaffet och det hembakade kakutbudet och just nu kan jag inte komma på något negativt som är värt att nämna. Hitta hit med hjälp av Google Maps.

var är JesperHitta Jesper i bilden!

{ 4 kommentarer… läs dem nedan eller lägg till en }

Erik Forsberg juli 15, 2009 kl. 21:28

Låter som ett trevligt ställe. Och billigt.

Kul med Fikabloggen, jag har lagt en länk på http://hepp.se

En bra grej hade varit om ni pluttar ut alla fikaställen på en Google-maps och la in på en sida på Fikabloggen.

Fika på!
/Erik (Som nog tar en tur till Flickorna Lundgren imorgon. Kanske inte så prisvärt, men gott)

Louise juli 15, 2009 kl. 22:10

Tack för länken Erik! Vill du finnas på vår vänsida så säg till. Vi ser fram emot att få en rapport från klassikern på Kullahalvön. Kartan överlämnar jag till den tekniskt ansvariga, men idén är mycket god. /Louise

Erik Forsberg juli 15, 2009 kl. 22:39

Jag finns gärna med på er vänsida.

Jesper juli 16, 2009 kl. 10:14

Kartfunktionen är på gång kan man nog säga… Försöker hitta den enklaste och smidigaste lösningen. Finns det fler funktioner på sidan som önskas så säg till så gör vi vårt bästa att fixa det. Alldeles strax kommer du vara med på vänsidan! /Jesper

Lämna en kommentar

{ 1 trackback }

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: