Testat: Café Arom

av Louise den 22 juli 2009

Typ av café: Café på institution

Kanelbullestatus: Fanns att tillgå men är ännu oprovade

Hört: Inget, det ligger i ett bibliotek så tystnad rådde

 

DSC00230Café Arom huserar på bottenplan i Malmö Stadsbiliotek. Jag passade på att ta en lunchfika i samband med ett annat ärende på bilioteket. Cafét ligger i en avskild hörna bakom låne- och servicediskarna. Inredningen är steril och möblerna väldigt omysiga.

På sommaren är biblioteksentrén från Fersens väg också öppen, vilket gör att cafét blir ett genomgångsstråk. Detta bidrar till den omysiga känslan. Utbudet är dels kakor, som såg ut att vara både hembakta och dels lättare lunchrätter som paj och pastasallad.

Jag provade en paj. Den innehöll hemmagjord fyllning i ett färdigköpt skal. Den serverades med lite isbergssallad. Pajen var ok, men absolut inte den bästa jag ätit. För priset 49:- hade jag förväntat mig mer. Kaffet var gott och 18:- för en espresso får man väl säga är hyfsat.

Ett stort minus får Café Arom dock för att vanligt kranvatten kostade 2 :-, även om man köpte annan mat och dryck. Pengen i sig är liten, men i princip tycker jag att man alltid bör få ett glas till en vällagad espresso. 

 

Som helhetsupplevelse tycker jag att det är synd att Café Arom inte satsar mer på omgivningen. Det ligger i en av Malmös vackraste byggnader, med Slottsparken utanför dörren. Om serveringen varit mer inbjudande hade det känts mer lockande att ta en sväng i bilblioteket, låna med sig en bok eller tidning och slå sig ner med en fika en stund. Nu har man mest lust att äta upp så fort som möjligt och istället slå sig ner i någon av bibliotekets läsfåtöljer eller kanske rent av ute i parken. Sammanfattningsvis duger det att ta sig en kopp kaffe på Café Arom om man är i akut fikanöd när man är på biblioteket, men några andra behov än så kan man inte förvänta sig att få tilfredsställda.

Lämna en kommentar

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: