Kaffestugan i Böda -en åsikt till

av Louise den 04 augusti 2010

Nu är det min tur att befinna mig på Öland. Efter Jespers målande beskrivning av Kaffestugan i Böda kändes målet givet för dagens fikaexpedition. Kaffestugan ligger utmed vägen, den enda vägen känns det som, som går norrut från Borgholm. Läget är kanske inte det mysigaste men serveringens utforming och placering gör att vägen och trafiken inte märks alls.

Kaffet är verkligen gott här! Vi provar en lungo och en bryggkaffe och bägge glider lätt och glatt nerför strupen. Till detta anvjutes en räkmacka som är lika god som Jesper skrev. Handskalade räkor i ett litet berg på ett gott bröd – det kan man stå ut med utan problem. Som efterrätt provas en körsbärspaj och en vaniljbulle. Bägge är riktigt goda. Vaniljbullen har en god kardemummasmak och är fylld med mycket vaniljkräm.

Jag stämmer in i Jespers positiva omdöme om stället. Till det positiva kan också läggas att det finns dagstidningar att låna och vatten att ta i serveringen. Dessutom tycker jag att det är prisvärt. 89 kr för räkmackan, 20 för kaffet och 17 för vaniljbullen känns som rena reapriset, i alla fall om man jämför med den usla fikan vi fick igår. Den ska jag skriva om en annan gång.

Liksom Jesper köpte jag med lite kaffe hem – tre sorter närmare bestämt. Dessa ska jag njuta av när jag kommer hem och jag utlovar en rapport så småningom.

Sammanfattningsvis – är du på Öland så åk till Böda och fika!

Lämna en kommentar

{ 1 trackback }

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: