Gästbloggare: Cafébesök på Kakboden i Höganäs

av Louise den 10 augusti 2010

En av våra trogna favoriter som gästbloggare är Rune och han vidgar som vanligt våra geografiska cafévyer med att idag recensera ett café i Höganäs. Vi tackar och bockar för inlägget! Själv blev jag ganska sugen på den där jordgubbsmoussetårtan…

Typ av café: Nyfräscht kakfik.
Kanelbullestatus: Närvarande.
Hört: Med spatel menar vi kulor

Jag har besökt Kakboden redan innan de nuvarande ägarna tog över 2009 och har alltid varit nöjd med besöken, men jag måste medge att stället verkligen fick ett lyft i och med de nya ägarna. Man har bland annat bytt ut de gamla möblerna och gett caféet en fräschare känsla.

Sommartid finns där även en uteservering där du kan blicka ut över Sundstorget i Höganäs. Det är måhända ingen upphetsande upplevelse men man kan utan tvekan spendera en slö eftermiddag här utan att skämmas.

Utbudet består av kakor, tårtor och glass. Glassen finns tio smaker och är överlag mycket god, helt i klass med glassen som serveras på Is à Bella t.ex. Du köper dock inte glassen i kulor som brukligt utan i spatlar. Så istället för tre kulor glass får du tre spatlar glass. Lite förvirrande men i slutändan har det ingen betydelse. Du får ju din glass trots allt.

Där är ett stort utbud av både kakor och tårtbitar att välja på. Jag har gått igenom stora delar av sortimentet och har varit nöjd med allt jag provat.

Vid mitt besök högg jag in på en räkmacka, en jordgubbsmoussetårta och en kaffe. Allt det kostade mig 108 kr vilket givetvis är en slant men är i sammanhanget ganska billigt. På ett centralt konditori i Malmö pyntade jag 129 kr för en räckmacka och en kaffe. Vid Flickorna Lundgrens på skäret vill de ha 95 kr för en stackars räckmacka. Sammantaget tycker jag att kakbodens priser är rimliga sett till kvalitén du får på det som serveras.

Räkmackan var med beröm godkänd, brödet var färskt och de hade inte snålat med räkorna. Jordgubbsmoussetårtan var riktigt god, luftig och fin. En perfekt avrundning efter en ganska bastant macka. Bryggkaffet var OK. Värt att notera är att de inte har kaffet på värmeplatta utan i en större värmetank. Jag tycker att det håller smaken bättre på det sättet. Deras latte är också godkänd och kan drickas utan risk.

Det enda negativa jag kan komma på är att det kan vara ganska långa köer sommartid. Det beror på att många glider in för att köpa glass vilket kan ta tid. Notera att det är kölappssystem så glöm inte att ta en nummerlapp det första du gör. Kika gärna in på Kakbodens hemsida!

Lämna en kommentar

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: