Cafébesök: Wienerkonditoriet

av Jesper den 21 april 2010

Wienerkonditoriet i Stockholm

Typ av café: Konditori och lite annat
Kanelbullestatus: Extremt god, men oprövad
Hört: Vill du ha grädde till?

När jag för ett tag sedan var i Stockholm så hade jag som mål att besöka Nespresso Boutique och testa minst ett café. Tyvärr blev det så att jag var extremt trött efter en lång kursdag så jag ägnade inte så mycket tid åt att leta efter ett café i världsklass eller begav mig på tur runt halva stan efter en kaffe. Jag dök helt enkelt in på ett café som låg nära Nespresso Boutique.

Wienerkonditoriet ligger bara ett stenkast från Nespresso och verkade vid första anblick vara ett ganska ordinärt café med ett stort utbud av kakor, men även sallader och mackor. Espressomaskinen var stor och glänst lockande bakom disken! Mitt val av fika blev därför en dubbel espresso och till detta åt jag ett kärleksmums som hade räckt till att föda ett helt u-land. När expediten frågade om jag ville ha grädde till så avböjde jag vänligt men bestämt. Espresson var god, men inget att jubla över. Kakan var mycket god och jag var sedan mätt resten av kvällen.

Wienerkonditoriet erbjuder sittplatser ute, inne längs fönstret och även en trappa upp. Jag tillhör typen som gärna sitter på höga stolar i fönstret och blickar ut över folket som passerar förbi. Där sitter jag och drömmer mig bort eller ägnar mig åt att försöka lista ut vart alla människor är på väg när de rusar förbi. Wienerkonditoriet är klart godkänt, men inget att ta en extra omväg för att besöka. Nästa gång jag kommer till Stockholm ska jag ha utsett ett café att besöka i förväg. Kom gärna med tips på era favoritcaféer i Stockholm!

Lämna en kommentar

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: