Cafébesök: Vendel Ales stenar

av Louise den 08 augusti 2009

SNC13987

 

Typ av café: Kombinerat café, restaurang och bageri
Kanelbullestatus: Stor, luftig och mycket god
Hört: Jamen, vad hade de egentligen de där stenarna till då?

Kåseberga en solig sommardag. Parkeringen är smockfull och turisterna vandrar i lämmeltåg upp och ner för backen till Ales stenar. Vattnet ligger glittrande spegelblankt nedanför stupet och vinden rufsar en i håret. Väl nere i hamnen igen börjar det dra i kaffetarmen och vi tvekar en sekund mellan Vendel Ales stenar, som ser väldigt exklusivt ut, och den lite enklare hamnkiosken. Vendel vinner och vi blir snabbt övertygade om att det var rätt beslut.

Bageriet satsar på att använda ekologiska och närproducerade råvaror i största möjliga mån. Kaffet som serveras är Krav-märkt upplyses vi om på en griffeltavla. I bageriet säljs även, förutom bröd och bakverk, bl.a. kryddor, baktillbehör och oljor som är ekologiska och i många fall från trakten.

SNC13981 Efter viss beslutsvånda bestämmer vi oss för en kardemummasnurra och en pajliknande kaka med mördegsbotten och fyllning av choklad och passionsfrukt. Till detta dricker vi latte.

Priset överraskar positivt. 30 kr för latte är väl ganska normalt. 20 kr för bullen och 35 för pajen känns inte som något överpris. Bullen innehåller mycket kardemumma och är luftig och god. Den slinker lätt ner. Pajen ser inte så mycket ut för världen och är inte dekorerad alls, men skenet bedrar. Den är len i smaken och kombinationen choklad-passion är utsökt.

Att det dessutom erbjuds härliga utesoffgrupper att inta sin fika i gör inte upplevelsen sämre. Sammanfattningsvis en perfekt fika en sån här härlig sommardag! Hitta dit med hjälp av vår cafékarta!SNC13982

 

Vendels surdegsbageri säljer även sina bröd i egen brödbutik i Malmö och i någon affär i Ystadtrakten. Läs mer om bageriet på deras hemsida.

{ 3 kommentarer… läs dem nedan eller lägg till en }

Sabina augusti 8, 2009 kl. 11:33

Mmm, låter härligt. Blir väldigt sugen på att ta en tur till Kåseberga.

Jesper augusti 8, 2009 kl. 20:11

I Kåseberga finns det mesta man behöver. Fiskbutik, café, restaurang, glasskiosk, keramikförsäljning och motion. :-) Ett perfekt utflyktsmål tycker jag.

Jesper augusti 8, 2009 kl. 20:12

Kul att du hittat hit Sabina! :-)

Lämna en kommentar

{ 1 trackback }

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: