Cafébesök: Systrar och bönor

av Louise den 14 augusti 2009

Typ av café: coffee shop
Kanelbullestatus: stor
Hört: Sorlet från ett rikt gatuliv

Fikabloggen har idag siktet inställt på Trelleborg. Redan innan ankomsten till staden planeras dagens fika till ”Systrar och bönor”, främst för att det alltid är så mycket folk på deras uteservering. Är det ett café värt att besöka? Verkar trelleborgarna ha hittat en fikapärla, det är frågan…

DSC00288DSC00291DSC00290

 

 

 

 

Vi lyckas få en plats på uteserveringen, som ligger mitt på gågatan. Det är aningen blåsigt, men sensommarsolen värmer oss tillräckligt för att vi ska kunna njuta av fikan. En snabb titt inomhus, där sittplatserna ligger en våning upp, berättar att det är  trivsamt inomhus också. Vi beställer en toast med ost och skinka, en kanelbulle och en chokladbulle. Detta sköljes ner med en iste, två latte och två cola. Totalt går fikan loss på 182 kr, vilket känns mycket rimligt för all denna goda fika.

Toasten är mycket god och väldigt stor. Den serveras med lite sallad. Kanelbullen är stor, men ingenting man åker omvägar för. Chokladbullen är också den väl tilltagen i storlek och riktigt god. Det smakas att den är hemmarullad. Isteet är vacker rött i färgen och det smakar läskande och fräscht. Latten är välgjord och har fint skum på toppen.  Sammantaget en mycket prisvärd och god fika.

DSC00292DSC00289

 

 

 

 

 

 Kaffet som ”Systrar och bönor” serverar kommer från kafferostaren Johan & Nyström. Man kan också köpa kaffebönor, te och lite annat smått med sig hem. Flertalet produkter är ekologiska och/eller rättvisemärkta. Jag måste också nämna den väldigt trevliga personalen. Vi blir glada och naturligt trevligt bemötta, vilket gör att vi verkligen känner oss välkomna. Och sugna på att göra ett återbesök… I väntan på det får det bli en titt på deras hemsida. Trelleborgarna som trängs med turisterna på uteserveringen har verkligen hittat en pärla i den annars ganska magra fikajorden i Trelleborg! Vill du också hitta den? Ta hjälp av vår cafékarta!

DSC00287

Lämna en kommentar

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: