Cafébesök: Sköna bönor

av Louise den 21 november 2009

DSC_0068Typ av café: modernt i coffee house-stil
Kanelbullestatus: Återstår att upptäcka
Hört: lundensiskt lunchsorl

Fikabloggen fortsätter färden genom Lund och landar på det ganska nya Sköna bönor som ligger i närheten av Mårtenstorget. Det är ett mellanting mellan café och lunchställe, som så många ställen är nu, där smörgåsutbudet och salladerna nästan utgör huvudnumren. Tyvärr svek kameran denna dag så det blir därför bara en bild, och den är på maten. Ni får tänka er ett trevligt och lite mörkt ställe där den strama inredningen bryts av en modern turkos fondtapet. Det finns också några soffor att sjunka ner i med sin kaffekopp. Fikabloggens besök är vid lunchtid, så caféet är ganska fullt.

Det visar sig att de har trevliga luncherbjudanden. Jag väljer en varm ciabatta med ost och skinka. Till det får jag lingondricka eller vatten, samt en kopp kaffe efteråt. Mackan är god och den serveras med sallad som är dressad med en god balsamicodressing. Kaffet som ingår är bryggkaffe. Priset 69:- avskräcker inte, det får man nästan räkna med idag och på Sköna bönor tycker jag man får mycket för pengen, även om vårt lunchsamtal delvis rör sig kring hur dyrt det har blivit att fika ute. Mitt sällskap äter kycklingsallad och den är enligt utsago god den med. Ett extra plus för att det finns gratis dagstidning att ta med eller läsa vid borden. Sköna bönor ligger bra till i centrala Lund och kommer med all säkerhet att få återbesök av Fikabloggen i framtiden. Du hittar dit med hjälp av vår cafékarta.

{ 1 kommentar… läs den nedan eller lägg till en }

margareta oktober 21, 2012 kl. 15:34

Hej, jag och min dotter tog en fika på Sköna bönor den 18 oktober. Vi var jätte kaffesugna, men blev väldigt besvikna på detta ofräscha ställe. Hallonpajen var fuktig o hade nog stått i kylen ett par dagar, och den kladdiga grädd sprutan rann ner på tallriken. Värst var ändå att personalen först tog ut gammal disk därefter utan handtvätt tog kaffekoppar i smutsiga händer och severade vid bordet,utan att ställa dem på en bricka Äckligt.
Sedan skall vi inte tala om toaletten……
När städade man senast?
Jag önskar att hälsovårdsmyndigheten inspekterar detta ställe.
Varning!

Lämna en kommentar

{ 2 trackbacks }

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: