Cafébesök: Sjöbo kaffestuga

av Jesper den 22 juli 2010

Typ av café: Kaffestuga med kakbuffé
Kanelbullestatus: Mycket bra! x 5
Hört: ”- Gå en runda i skogen.” ”- Vilken skog?”

Sjöbo kaffestuga är ett av de ställen som vi på Fikabloggen blivit uppmanade att besöka. Därför bestämde hela Fikabloggen träff här för att utvärdera deras omtalade kakbuffé och fikautbud. Det var en strålande dag och några moln på himlen gav välbehövlig skugga. Sjöbo kaffestuga ligger på en sidoväg till vägen mellan Ystad och Sjöbo och det är skyltat från båda riktningarna. Själva kaffestugan ligger omgiven av den härliga skogen och i trädgården kan du slå dig ner och njuta av din fika både i solen och i skuggan.

Sjöbo kaffestuga erbjuder kakbuffé för 65 kr och då ingår kaffe och du kan äta så mycket du vill. Vaniljbullarna är kända för att vara extra goda och naturligtvis var det dessa som slank ner först. Gott! Riktigt gott! Därefter arbetade vi oss igenom kakorna och jag kan konstatera att alla gick ner utan motstånd. Kanelbullarna var tillsammans med vaniljbullarna höjdpunkterna, men kolakakorna var inte heller dumma. Chokladdrömmarna däremot var en liten besvikelse, men det glömdes snart när ytterligare en vaniljbulle låg på tallriken.

Ägarna till Sjöbo Kaffestuga driver även Soldattorpets kaffestuga, som vi skrivit om tidigare, och båda ställena erbjuder goda kakor och bra service. Så varför inte slå till på en kakbuffé! Du hittar hit med hjälp av vår cafékarta.

Läs om andra kaffestugor:

{ 5 kommentarer… läs dem nedan eller lägg till en }

Jerker Nilsson juli 22, 2010 kl. 14:23

Ett sånt här inlägg får mig att dräggla stort och drömma längtansfullt efter att få åka dit…

Det enda jag saknade var möjligen en bild på buffén och lite info om hur många sorter och möjligen vilka sorter som fanns att välja :)

Jesper juli 22, 2010 kl. 17:34

Då ska vi se om minnet är med… Kanelbulle, vaniljbulle, kolabröd, chokladdröm, russinkaka, sockerkaka och frågan är om det inte var någon sort till.
Förutom detta så fanns det lite annat på menyn, men det kan man se på deras hemsida.

Louise juli 22, 2010 kl. 23:22

Mjuk chokladkaka fanns också. :-)

Jerker Nilsson juli 23, 2010 kl. 11:54

Tack! Jag tror bara jag hittade att de hade ”7 sorters kakor” och diverse andra saker som jag utgick från inte ingick i menyn.

mia februari 20, 2012 kl. 16:47

Nej jag kommer aldrig att åka ditt mer rälig och otrevliga är dem och dyra och torra landgångar fick man. och så la dem på när men ringde och påpekade det.

Lämna en kommentar

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: