Cafébesök: Rosencaféet

av Louise den 04 augusti 2009

SNC13928

Typ av café: Turistfälla med charm

Kanelbullestatus: Kanelbulle tillgänglig

Hört: Alldeles för mycket barn som bankade på ett illa stämt piano

Idag är Fikabloggen på utflykt och fikar på Rosencaféet på Trädgårdsföreningen i Göteborg. Med tanke på namnet på caféet ligger det perfekt, nämligen i rosenträdgården. Solen sken och Göteborg visade sig från sin bästa sida. Trädgårdsföreningen ligger som en oas mitt i centrala Göteborg, så läget är som gjort för en fika en solig sommardag. Det visade sig vara fler som tyckte. Kön var oändlig och det var svårt att få bord. Efter en stund gav vi upp och tog ett bord inomhus istället. Vilket misstag! I samma rum befann sig nämligen ett oräkneligt antal barn och ett olåst piano, vilka tillsammans gjorde att den idylliska fikastunden blev en högljudd tillställning. Nåja, som småbarnsförälder är man är ju härdad…

Rosencaféet erbjöd både lunchrätter och fika. Priserna var väl som väntade, aningen i överkant, i alla fall för lunchmaten. 23  kr kostade en vanlig kopp kaffe och kakorna låg runt 30 kr. De flesta kakorna var hembakta och såg mycket tilltalande ut.

Utemiljön var ljuvlig. De flesta rosorna var överblommade men vackra ändå. Det fanns bord utspridda i små bersåer och bänkar utställda i rosengångarna där fikande besökare slagit sig ner. Är man i Göteborg och sugen på en fikapaus från storstadsdammet kan jag absolut rekommendera ett besök. Även om stället säkert är en stor turistfälla, får man en charmig och mysig miljö att fika i. Har man dessutom sällskap med sig som kan stå i fikakön får man gott om tid att njuta av den…

SNC13939

Passa även på att besöka Palmhuset om du är här.
Mycket spännande växtlighet att beskåda!

Läs mer på Trädgårdsföreningens hemsida.

{ 6 kommentarer… läs dem nedan eller lägg till en }

Kristin augusti 17, 2009 kl. 22:42

hâller med om ovanstânde recension. Jag vill dock tillägga att den grekiska sallad jag ât inte höll mâttet – ganska mesig och ogrekisk.

Louise augusti 18, 2009 kl. 17:43

Ja, det enda som verkade grekiskt med den var fetaosten.

Tomaten mars 17, 2010 kl. 11:36

Det beror nog på när man besöker stället. Jag var där häromdagen och då var det verkligen mysigt! Se även min recenssion.

Jesper mars 17, 2010 kl. 20:23

Tack för din kommentar! Det är ju så att caféer kan upplevas på olika sätt beroende på när man är där. Dessutom så har vi ju olika smak och tilltalas av olika saker.
Det var kul att du delade med dig av din recension. Läste den med stor behållning. Det är alltid bra med flera perspektiv och åsikter.

Läs ”Tomatens” recension här: http://www.tomatsallad.nu/rosencafeet/

Tomaten mars 18, 2010 kl. 08:39

Tack Jesper!
Nu har jag uppdaterat med en länk till er recension, det är ju precis som du säger att det är kul med olika perspektiv och åsikter.
Er recension påminde mig varför jag aldrig är där på helger eller mitt i industrisemestern!

Louise mars 18, 2010 kl. 08:52

Tack för länken!
Jag har inga problem att tänka mig att det är ett underbart ställe att sitta i timtal och lapa vårsol. Fortsätt njuta innan turistinvasionen slår till!

Lämna en kommentar

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: