Cafébesök: Piece of cake

av Louise den 13 april 2010

Vår vän och gästbloggare Rune är tillbaka – idag med ett cafébesök från Ängelholm. Förutom att han gästbloggar är Rune en av våra flitigaste kommentarskrivare. Fikabloggen tackar Rune för ett välskrivet inlägg och själv önskar jag att Piece of cake låg lite mer åt Malmöhållet till…

Typ av café: Modernt myscafé
Kanelbullestatus: Nej
Hört: Många vill köpa min turkatt men jag säger alltid nej.

Piece of Cake ligger i centrala Ängelholm ett stenkast från Rönne Å. Caféet ligger i Frälsningsarméns gamla hus och har blivit omgjort för att passa bättre som café. Inredningen är inte alls lika polerad som t.ex. Espresso house. Du kommer inte att hitta några trendiga möbler eller fräcka lackbord men det är samtidigt lite att ställets charm. Det finns också lite spännande möbler som t.ex. den hemmasnickrade soffan eller fåtöljerna på den balkong som utgör andravåningen. Väggar och tak är vitlaserade och stället är väldigt ljust och trevligt att fika i. Det är också högt till taket, cirka fem meter till nocken, så det bidrar till att caféet känns rymligt.

Piece of Cake har inget stort utbud av kakor men i stort sett allt som serveras är bakat på plats. Äpplekakan som jag testade vid mitt besök var riktigt god. Annars är sortimentet vad man kan förvänta sig av ett fik. Du har flera sallader, pajer och varma mackor att välja på som förbereds medan du väntar. Småkakor finns det nästan inga av utan tonvikten ligger mer på kakor i tårtbitsformat. Sortimentet varierar något från besök till besök men än så länge har jag inte testat någon kaka som jag inte gillat.

Du kan antingen välja att dricka kaffe som är baserat på någon form av espressodryck eller bryggkaffe. Bryggkaffet var ingen höjdare, som det sällan är när det stått på värmeplatta en hel dag. Latten var däremot klart godkänd. Mjölken skummades lagom varm och brändes inte fast i glaset som det gärna gör när man köper en latte på landsbygden. Det kunde ha varit lite mer tryck i espresson som utgjorde grunden i latten men det är min personliga smak.

Caféet håller normala storstadspriser vilket jag också hade förväntat mig i Ängelholm. En stor latte kostar 32 kr, en bit äpplekaka med vaniljsås kostar 30 kr. Min fika gick alltså loss på 62 kr vilket är långt ifrån det dyraste jag betalat. Eftersom drycken och kakorna håller bra kvalité så känner man sig inte rånad när man betalar för fikan, vilket alltid är lite av ett plus i kanten.

Så om jag ska sammanfatta det positiva så får det bli att lokalerna är ljusa och luftiga, att det som serveras håller bra kvalité och att personalen är trevlig. Det enda negativa jag kan komma på är att utbudet av kakor är lite begränsat. Gillar du caféer som är charmiga och personliga kommer du helt klart gilla Piece of cake.

Hitta till Piece of cake med hjälp av cafékartan!
Läs också om Runes besök på Nya Conditoriet i Örkelljunga!

Lämna en kommentar

{ 1 trackback }

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: