Cafébesök: Piccolo i Lund

av Jesper den 15 oktober 2009

piccolo-logo

”Ta en snabb espresso i baren, slå dig ned med en cappuccino och nybakad cornetto eller prova våra goda smörgåsar och sallader – allt med italienska smaker.”

Fikabloggen har åter varit på äventyr och testat oprövade kort i fikadjungeln. Espressobaren Piccolo mitt emot tågstationen i Lund var en riktig guldklimp visade det sig. När man närmar sig Piccolo så lyser exteriören av rött och det ser inbjudande ut. Inne på espressobaren så är det sparsmakat och det andas den italienska stilen att ta en dubbel espresso på stående fot. Det här stället är inte tänkt för 3 timmars mysfika, utan är mer anpassat för en stark espresso och en varm foccatia innan nästa äventyr.

macka_lungo

Jag går totalt igång på ställen där det på kaffemenyn står utskrivet att man kan beställa en lungo. Direkt så bestämmer jag mig för en smörgås och en lungo. Smörgåsen var en ciabatta med riktigt god salami, taleggio-ost, tomat, paprika och ruccola. Ciabattan hade ett lagom krispigt yttre och det inre var riktigt saftigt och gott. Jag tror minsann att det var den godaste ciabattan jag ätit på bra länge och hela smörgåsen var välkomponerad. Lungon gick inte av för hackor den heller och en härlig crema låg mellan mig och smaken av riktigt bra kaffe.

macka_piccoloPiccolo är en riktigt bra espressobar och erbjuder en mängd variation på kaffe och smörgåsar i olika former, samt pizzaslices och varma focaccia. Jag betalade 72 kr för mitt och det tycker jag är prisvärt. Gör som vi på Fikabloggen, skaffa dig lite italiensk känsla i Lund på Piccolo.
Benvenuti!

exteriör_piccolo

{ 8 kommentarer… läs dem nedan eller lägg till en }

Pelle november 14, 2009 kl. 11:16

Undvik detta stället!

Köpte en frukost med macka + juice.

Fick juice i ett shots-glas (!?), max en klunk. När jag skulle fylla på mer juice från karaffen blev jag stoppad och upplyst att påfyllning kostar 10 kr. Vilket skämt, måste vara den dyraste tetra-juicen i Sverige.

Mycket otrevlig personal, inklusive ägaren som skällde på en gammal man som ville parkera sin cykel på trottoaren utanför.

Undvik!

Jesper januari 25, 2010 kl. 08:11

Det var ingen rolig upplevelse du beskriver. Förstår utifrån det du skriver att detta inte är ett café du rekommenderar.
Vid mitt besök fanns dock inget att klaga på, bra service och gott kaffe.
Är det någon annan som har erfarenhet av Piccolo så dela gärna med er!

stina januari 25, 2010 kl. 11:12

Jag har bara besökt Piccolo en endaste gång, vilket är riktigt dåligt med tanke på att jag hade min bästa cappuccinoupplevelse där sedan jag blev laktosintolerant. Fantastiskt god krämig mjölk som är svårt att finna dessa dagar. Visst, servicen var inte något extraordinärt, men hur är det egentligen i Italien? Mina intryck därifrån är att gästen får tacka gudarna för att de får chansen att dricka espresso på det café den än råkar befinna sig på. Snabbt ska det gå, och det är creman som är viktig, inte personalens service.

Jesper januari 25, 2010 kl. 18:00

En intressant aspekt på det hela. Nu när du skriver det så kan jag faktiskt framkalla ”italiensk service” för mitt inre… hehe :-)

Jessica oktober 27, 2010 kl. 09:56

Har bara provat glassen där, som är helt fantastiskt god. Ett stort plus tycker jag är att man kan få provsmaka glassen innan man beställer en hel kula. Inte jättebilligt, men man får valuta för pengarna.

Karl Jonomad februari 3, 2011 kl. 12:37

Hos Piccolo får man bara det bästa, härlig personal Syster Vlora som styr och ställer, Anders och Sofia ägarna super trevliga själar. Piccolo e nu en del av mitt liv.I am a Piccolofan.

Oscar Monell januari 2, 2012 kl. 20:43

Bästa espressobaren i Lund utan konkurrens! Tyvärr fick de lägga av med kaffe från Filicori för några år sedan (saknas tydligen importör), men charmen och kvaliteten hos personal och kaffe/glass/bakverk går inte att missa!
Härligt att de även öppnar en filial i Lomma hamn till sommaren 2012.

Eva juni 14, 2012 kl. 14:42

Syd att Vlora slutar idag hon var verkligen piccolos hjärta.Vi kommer saknar henne extremt mycket.Du var vår hjälte utan dig så finns inte piccolo längre. Vlora vi önskar dig all lyckan i värden och hoppas du har det bra nu

Lämna en kommentar

{ 1 trackback }

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: