Cafébesök: Olof Viktors

av Jesper den 07 augusti 2009

Typ av café: Ett extremt populärt och exklusivt café.
Kanelbullestatus: Kan inte bli bättre!
Hört: Massor av sorl då det var otroligt mycket folk på plats!

Ska du besöka ett café i Skåne så skulle jag vilja påstå att Olof Viktors är bland topp tre alla kategorier. Det är ett lite exklusivare café som gjort sig känt för sina bröd bakade i vedeldad ugn, sin choklad och sitt goda utbud av smörgåsar och kakor. Bland kakor och bakelser så hade jag hört talas om deras citronmarängpaj långt innan jag visste var Olof Viktors var beläget. Jan Hedh är den kända frontfiguren, tillika delägare i Olof Viktors.

ov_butik

Under sommartid så har Olof Viktors en butik och ett café belägna i olika byggnader på gården. Folkströmmen verkar aldrig sina här och det är många gånger så att man får leta efter sittplats både inomhus och ute i den underbara trädgården.

Smörgåsarna som erbjuds är alla komponerade med omsorg. Jag har provat väldigt många av de olika sorternas smörgåsar och det är inte ofta som jag blivit besviken. När Fikabloggen besökte Olof Viktors för testet så erbjöds bland annat en smörgås med brantevikssill på kavring med saltkokt nypotatis och äggsallad. Sjukt gott! En klassiker är deras smörgås med kräftstjärtar och chiliaioli. Smörgåsarna kostar mellan 60-90 kr och till det kan du dricka allt från äppelmust från Kivik till en kaffe latte. Dryckerna kostar från 20 kr och uppåt i princip.

ov_sill

Bakverken kan även de ge en beslutsångest, men mina favoriter är gräddbullarna och brownie-pecan-pajen. Det finns även wienerbröd, kanelullar och mycket annat gott. Alla kommer hitta något som tilltalar smaklökarna.

När det gäller drycken så måste jag slå ett slag för den godaste is-te jag druckit någonsin! Det är is-te gjort på ekologiskt rött te och är helt underbart. Vanligtvis brukar is-te vara rätt sött, men för en gångs skull känner man att det faktiskt är te med is. Ett glas kostar 30 kr, vilket inte alls är billigt, men det är riktigt gott och värt det om man gillar is-te.

ov_kola

I butiken finns det bröd, marmelad, glass, te, choklad och annat att köpa för att ta med sig hem. Har du inga idéer vad du ska ge till någon i födelsedagspresent så är det en bra idé att åka hit och låta sig inspireras av ätbara presenter.

Olof Viktors är ett café med stil och klass, men som vet hur man tar betalt för sina saker. Har du inte varit och fikat på Olof Viktors så har du missat något!

Du kan besöka Olof Viktors hemsida och du hittar hit med hjälp av vår cafékarta!

Läs gärna vad Kinna skriver om Olof Viktors på sin blogg ”mormors mat”.

{ 3 kommentarer… läs dem nedan eller lägg till en }

Louise augusti 7, 2009 kl. 09:27

Mmm, deras fikon-äpplemarmelad är den bästa… Gärna på ett av deras handkavlade miniknäcke tillsammans med en bit grönmögelost… :-)

Kinna augusti 7, 2009 kl. 09:49

Underbar recension. Jag länkar till dig från min blogg. Som sagt, great minds think alike…hi hi.

Jesper augusti 7, 2009 kl. 09:58

Så måste det ju vara Kinna! :-)

Lämna en kommentar

{ 1 trackback }

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: