Cafébesök: Mormors bageri

av Louise den 11 november 2009

SNC14327Typ av café: Rejält
Kanelbullestatus: Riklig tillgång
Hört: Hade de marmeladmackor?

Jag älskar frukost på café! ”Frukost äter man inte, det begår man”, brukar min svärmor säga och när det gäller långfrukostar eller frukost på café är jag benägen  att hålla med henne. Dagens frukost intogs på Malmöfilialen av Mormors bageri, faktiskt i sällskap av en alldeles äkta mormor, dock inte min egen. Mormors bageri är en riktig framgångssaga. I en liten lokal vid busstorget i Lund öppnades det första bageriet 1995. Det blev snabbt populärt och känt, inte bara för det goda brödet utan också för att man satsade på att erbjuda nybakat bröd under hela dagen och inte bara på morgonen. Idag har Mormors bageri flera butiker och ett stort bageri i ett industriområde i Lund, men ändå finns en bagare i varje butik som ser till att det finns nybakade bröd under dagen.

SNC14324Som sagt – frukostfika var dagens melodi. Buffén var riklig. Vi började med en skål fil och frossade i flingor, frön och torkad frukt till det. Sedan var det dags att gripa sig an brödet. Det fanns bagels, frallor, grovbröd, fint bröd och knäcke att välja mellan, Jag fastnade för en vallmobagel. Pålägg fanns i många sorter. Med skinka, ost, korvar, leverpastej, kokta ägg, grönsaker och olika sorters marmelad var det lätt att bre sig en smarrig frukostmacka. Till detta serverades kaffe, te och juice. Trevlig miljö att sitta i var det också med värmeljus på alla bord och mysiga soffor! Till den angenäma helhetsupplevelsen bidrog det faktum att frukostbuffén endast kostade 49 kr. Prisvärt, gott och trevligt helt enkelt! Öppettiderna är generösa och på vardagar öppnar man redan kl. 6. Du hittar enkelt dit med hjälp av vår cafékarta!

SNC14322SNC14326

{ 17 kommentarer… läs dem nedan eller lägg till en }

Catharina Nilsson november 11, 2009 kl. 11:47

Hmmm? Var ligger deras filial här i stan?? ( Malmö ) :-)

Catharina Nilsson november 11, 2009 kl. 11:57

Åker liksom buss:-)

Louise november 11, 2009 kl. 13:10

Om du står vid hörnan vid Åhléns/Burger King på Triangeln och går längs Åhléns-huset på Spångatan så ligger det på nästa hörna, mitt emot Monbijouskolan, diagonalt mitt emot Ungdomens hus/MAF. Så buss till Triangeln och tre minuters promenad därifrån rekommenderas!
Om du klickar på ”cafékarta” i inlägget så får du dessutom upp en karta där det är inprickat.

Catharina Nilsson november 11, 2009 kl. 17:59

Aha ok:-) E så sällan på de hållet, så….. Tack för tipset, verkligen!!:-) Ska besökas imorron!

Rune november 20, 2009 kl. 10:04

Idag var jag på mormors konditori och käkade frukost då jag upptäckte att mitt kylskåp var skraltomt. Jag kan bara hålla med i Louise analys, för den mängden frukost du får äta är 49 kr mycket prisvärt. Dessutom var det gott om plats. Om man jämför med ”Systrar och bröder” beryktade frukost buffé så är mormors konditori lite fattigare. Den har t.ex. ingen sill, även om jag nu inte äter det till frukost… Dessutom kostar ”Systrar och bröder” frukostbuffé närmre 80 kr och det kan vara svårt att få sittplats. Så sammanfattningsvis är det ett klockrent konditori för en frulle.

Jesper november 20, 2009 kl. 13:54

Tack för din kommentar Rune! Det är alltid kul att höra vid ni tycker om de ställen vi skriver om. Smaken är ju som baken och vi upplever saker olika och ofta väldigt lika. :-)

Klara december 11, 2009 kl. 19:22

Jaa, mormors bageri är det ställe jag föredrar att gå till, det i Lund alltså. Precis intill stationen när man är på väg till eller från centrum och deras kaffebullar/kaffebröd är jättegoda, med eller utan vaniljcreme i mitten. Det är billigt också, även när man väljer att äta där. Priset för att äta där är lika lågt som andra cafeers take away-pris. Många ungas favorit alltså!

Dejt-stället är nog espresso house (det vid stationen). Där finns ju källaren där det är riktigt mysigt!

Annars gillar jag graffiti (jättegoda smoothies) och Ebbas’. Ebbas är allra bäst på sommaren, för då kan man sitta på den trevliga bakgården. Men det som är bra är att man kan sitta inne också:)

Varit på någon av dessa?

Jesper december 13, 2009 kl. 14:07

Jo, vi har minsann varit på dessa ställen… Ebbas har Louise skrivit om här på bloggen. Jag brukar själv smita inom Espresso House vid stationen både nu och då och oftast blir det en liten latte med extra espresso i.

Var ligger graffiti? Är det bredvid Espresso House i närheten av gågatan?

Klara december 14, 2009 kl. 19:32

Härligt att du tar dej tid till Lunds Cafeér, de är ju stadens stoltheter måste man få säga:)

Jag är ingen big fan av chai-latte men många kompisar gillar espresso house chai-latte och jag smakde från min kompis för inte så länge sen och den var faktiskt inte alls dum:) prova den!

Graffiti ligger mitt emot Ebbas’, eller snett emot:)

Klara december 14, 2009 kl. 19:34

så det är väl intill på väg mot gågatan-espresso houset ja:)

Jesper december 14, 2009 kl. 20:14

Jag har provat Espresso House’s chai-latte och jag tyckte det var fruktansvärt äckligt. Smaken är ju dock olika som tur är. :-)

Johan februari 17, 2010 kl. 18:25

Köpte semlor idag på mormors bageri i Malmö, de måste varit över från igår…
Stenhård grädde som smakade gammal!
Oj vad jag har fått jobba för att grabben skulle bli glad igen…

Jesper februari 19, 2010 kl. 19:19

Det var inte någon rolig upplevelse. Trist.

shilan februari 25, 2010 kl. 13:15

Hej! XD Jag tycker mormors bageris kakor smakar gått mums d:
Men inte har jag smakat en gammal bakelse konstigt ja ja men jag hade ju tur som inte tog :)

shilan februari 25, 2010 kl. 13:16

Jag kan inet säga ågot bara mums d:

Jesper februari 25, 2010 kl. 14:36

Även solen kan ju ha sina fläckar och det är bra att den dåliga semlan bara är ett undantag. :-)

Paulina september 13, 2011 kl. 10:32

Älskar mormors för frukost! Annars fikar jag mycket på Espressohouse. Gillar skarpt deras chai latte, mycket bättre än chai latten på alla andra ställen där de använder extra sötsliskig syrup och inte pulver.

Lämna en kommentar

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: