Cafébesök: Mimmas i Vellinge

av Louise den 30 januari 2010

Typ av café: korsning mellan fik och kvarterskrog
Kanelbullestatus: Förvånande god
Hört: Jag kan ta din kaka också.

I gårdagens snöyra kändes det skönt att smita in om ett varmt café och värma sig lite. Dagens café heter ”Mimmas café och tratttoria” och det ligger ganska så mitt i Vellinge. Förutom ett ganska brett sortiment av kakor och mackor serverar man varm mat. Inredningen antyder att det på kvällen är mer pub än café på Mimmas. För övrigt är lokalen rymlig men ändå ombonad. Det är en blandning av modernt och klassiskt som möter oss, både i möbler och på väggarna. Jag uppskattar tända ljus på alla bord och lite varstans i lokalen, samt att det står fräscha tulpaner på de flesta borden.

Vi slår oss ner i en bekväm fåtöljgrupp nära fönstret. Vi sitter skönt och en mjuk filt i den ena fåtöljen ser inbjudande ut. För 103 kr får vi en latte, en läsk och tre kakor. Latten är stor och god, men jag tycker att 33 kr är i överkant dyrt för kaffe. Kakorna är mer prisvärda. Alla tre kostar 46 kr tillsammans. För det får vi en kanelbulle, en kokosboll och en kärleksmums. Kanelbullen är godare än den ser ut tycker jag. Den ser torr och tråkig ut, men skenet bedrar. Den är faktiskt både mjuk och saftig. Kokosbollen är ovanligt stor och smakar hembakt. Gott! Kärleksmumsen är fikastundens förlorare tycker jag. Dels är den för kompakt i mitt tycke, dels har den en inte helt bekväm bismak av banan.

Sammanfattningsvis är Mimmas ett trevligt ställe för en fikastund och perfekt om man vill kombinera sitt fikande med en lätt lunch.

Läs också om vårt besök på Björns konditori i Vellinge!

Lämna en kommentar

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: