Cafébesök: Melvins

av Louise den 23 mars 2010

Typ av café: modernt
Kanelbullestatus: oprovad
Hört: Nästa gång får man ta med en lånebebis!

Fikabloggen fick i höstas ett tips om Melvins, som ligger på Skvadronsgatan i Malmö. Nu har vi äntligen varit där! Lokalen ligger på en hörna och har stora fönster ut mot gatan, vilket ger ett välkomnande intryck. Väl inne i kaffebaren, som de kallar sig, så är det lätt att bli distraherad av hyllorna med Olof Viktors produkter och te i vackra burkar. När ögonen slitit sig från presenthyllorna landar de på utbudet av tilltugg. Merparten av det som erbjuds kommer från Olof Viktors det med, vilket borgar för god kvalitet och ypperlig smak. De mindre kakorna kommer dock från annat håll visar det sig. Personalen är gla och trevlig och serverar fika med ett leende på läpparna. Det gör också att man känner sig välkommen.

Eftersom det är lunchtid och hungern segrar över sötsuget blir det ingen citronmarängpaj denna gången, utan en grillad surdegssmörgås med ost, skinka och senap. Mitt fikasällskap festar loss på en muffins med äpple. Till detta dricker vi vars en latte. Kaffet är gott det med och på pluskontot hamnar att vi erbjuds en dubbel espressoshot i vår latte modell stor. Det är dock ingen direkt billig fika. Mackan kostar 75 kr och kaffet 35, vilket gör att det hela går på 110 kr. Min kompis kaffe och muffins landade på runt 60 kr.

Miljön är trevlig och fräsch, men den kala inredningen gör att ljudvolymen blir alldeles för hög. Det är behaglig jazzig musik på , men också den är aningen för uppskruvad för att kunna vara riktigt njutbar. Melvins verkar populärt och när vi kommer är det närmast ett babycafé vi är på. I takt med att bebisarna ätit, somnat och gått hem med sina mammor byts klientelet ut mot folk på jobblunch. Trots minustecknen för aningen höga priser och lite bullrig miljö gillar jag Melvins. Bröd från Olof Viktors är alltid värt några extra kronor…

Besök även Melvins hemsida. Där kan ni läsa om varför stället heter Melvins.

Lämna en kommentar

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: