Cafébesök: Kanalens café

av Louise den 31 augusti 2010

Typ av café: modernt
Kanelbullestatus: oprovad
Hört: Otåliga tramp utanför toadörren

Dagens café ligger i Karlskrona. Karlskrona är för mig en typisk sommarstad, även om jag har gjort trevliga besök där kallare årstider också. På sommaren verkar det som om staden lever upp och att man verkligen kan njuta av förmånen att det vackra havet är runt knuten.

Kanalens café, eller Café Gräddhylla som det står på kvittot, ligger precis vid kanalen på väg ut till Marinmuseum. Uteserveringen har därför en skön placering, med lite mysigt skvalpande vatten i bakgrunden. Caféet ger ett nytt intryck och inredningen är enkel och lite kal. Inneserveringen ger mer ett tomt intryck än mysigt och stilrent. Den stora behållningen är nog uteserveringen.

Jag beställer en dubbel espresso för 25:- och en vinbärsmuffins för 15:-. Mitt sällskap tar fyra småkakor till paketpriset 10:-. Kaffet kommer ur en automat men är drickbart i alla fall. Muffinsen verkar hembakt och är riktigt god. Kombinationen vinbär-kardemumma är riktigt lyckad! De fyra småkakorna verkar inte få gommen att slå volter men är ok.

Vi gav oss inte tid att leta efter fikaställe eftersom vi bara var på genomresa i Karlskrona och som en rastplats vid vägen tycker jag att Kanalens café funkar bra. För riktiga långfikor hade jag önskat lite mer mys…

Lämna en kommentar

{ 1 trackback }

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: