Cafébesök: Ikea Malmö

av Louise den 18 augusti 2009

Typ av café: Varuhusfik
Kanelbullestatus: Inte till frukost, tack!
Hört: Vi skyndar oss till fyndhörnan!DSC00284

Idag är fikabloggen på det svenskaste av svenska varuhus – Ikea, Smålands stolthet och Ingvar Kamprads guldgruva! I förbigående kan nämnas att Kamprad själv siktades i tag själv-lagret på Ikea i Malmö i våras. Om han övade ”Billy”-montering vill vi låta vara osagt…

Ja, till Ikea åker man inte främst för att fika, utan för att köpa möbler och inredning. Detta hindrar dock inte att restaurangen och caféet är omåttligt populära bland besökarna. Det är nog få som lyckas ta sig igenom en Ikea-tur utan att stanna varken vid café, restaurang eller korv- och mjukglassdisken.

Fikabloggen kommer lite för tidigt till varuhuset, d.v.s. en stund innan öppningsdags, och upptäcker att caféet vid ingången trevligt nog öppnar innan varuhuset. Jag slår till på en frukostbricka. Det erbjuds två små frallor, smör, pålägg, kaffe och gurka. Frallorna är ok. Pålägget kommer på en färdigförpackad bricka som innehåller två ostskivor, en skiva skinka och en skiva korv. Kaffet är automatkaffe. På det hela taget ingen fantastisk fikaupplevelse men vad kan man begära för 10 kr? Ja, ni läste rätt – en tia! Så om man ändå tänkte sig en morgontur till Ikea kan man lika gärna passa på att få en hyfsad och väldigt prisvärd frukost på vägen in.

{ 4 kommentarer… läs dem nedan eller lägg till en }

PiddaPro augusti 20, 2009 kl. 00:11

Jag tycker IKEA har ett bra fika-utbud. Förutom diverse kaffe- och te-varianter så har de ett flertal olika kakor, tårtbitar och bullar som (man kan se vilka här http://www.ikea.com/ms/sv_SE/restaurant/restaurant3.html ) Själv äter och fikar jag nog mer på IKEA än jag handlar möbler och inredning där :)

Louise augusti 20, 2009 kl. 09:02

Som sagt, helt ok fika tycker jag men ingen kaffekonst i den högre skolan direkt…

PiddaPro augusti 23, 2009 kl. 03:41

True, inget märkvärdigt direkt, men gott. Och med de priserna så tycker jag att helt ok blir ”bra” :)

Jesper augusti 23, 2009 kl. 08:28

Ibland ska man inte underskatta prisets inverkan på fikan… :-)

Lämna en kommentar

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: