Cafébesök: Helsa På Kafé

av Jesper den 02 november 2009

Typ av café: Kravcertifierat kafé med vegetarisk lunchbuffé, goda kakor och fullständiga rättigheter
Kanelbullestatus: Ystads godaste enligt Ystads Allehanda
Hört: ”Ska ni sitta där får ni sköta Spotify”

helsapa_webbDen här gången har vi på Fikabloggen varit på ett café som är kravcertifierat, nämligen ”Helsa På Kafé” i Ystad. Det är ett café som ligger på mysiga Per Helsas gård och här finns dessutom flera butiker, ateljéer, hantverkare med flera. Helsa På Kafé är som sagt kravcertifierat och det tycker vi mycket bra om! De bakar sitt bröd själva, kokar sin egen saft och serverar tisdag till fredag en vegetarisk lunchbuffé som till och med tilltalar en inbiten köttätare som mig. Lunchbuffén har snabbt blivit en personlig favorit och jag tycker det lätt är värt de 90 kr som den kostar. Man blir behagligt mätt och det hela känns nyttigt.

Helsa På Kafé är mycket mer än ett café. Du kan som sagt äta lunch och dessutom har de fullständiga rättigheter om du är sugen på ett glas vin. det kravmärkta kaffet serveras oftast i pressokanna och är enligt mitt tycke mycket gott. (Ett tips är att låta kaffet dra mycket längre än man tror för att få fram en kraftigare kaffesmak)

Inredningen är som hämtad ur olika hem och stilar och påminner om en antikaffär i krock med secondhand. Med det vill jag inte säga att det är dåligt, utan konstaterar att det finns en charm i de gamla möblerna som inte Ikea kan massproducera. Ett exempel är de gamla koppar som man kan avnjuta sitt kaffe i, olika färg och form… Kolla gärna in Helsa På Kafé’s fotogalleri!

kanelbulle_webbI ett test som Ystads Allehanda gjorde så utsågs Helsa På Kafé’s kanelbulle till Ystads bästa. Jag kan personligen inte bekräfta detta, men deras kakor och bakverk ser otroligt lockande ut.

Sammantaget så hamnar Helsa På Kafé högt upp på min lista över favoritställen. Det som är avgörande för mig är god kvalité och service i kombination med härlig miljö och ett grundläggande genomtänkt koncept med kravcertifiering.

Förutom god mat och goda kakor så har de en riktigt snygg hemsida www.helsapa.se och den är designad av Gustaf Ström på Penpower Media i Ystad. Kolla gärna in den och läs mer om vad de har att erbjuda!

Du hittar naturligtvis hit med hjälp av vår cafékarta!

{ 2 kommentarer… läs dem nedan eller lägg till en }

Alexandra november 4, 2009 kl. 16:14

Kan tipsa om att Helsa På även har ett stort sortiment av glutenfria bakverk. Alla mackor kan även fås på hembakat glutenfritt bröd. Ett stort plus!

Jesper november 5, 2009 kl. 09:22

Tack för tipset! :-) Det brukar annars vara besvärligt med olika allergier så det är bra att veta!

Lämna en kommentar

{ 2 trackbacks }

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: