Cafébesök: Hartmans Café

av Jesper den 03 augusti 2009

hartmans

Typ av café: Öppet året runt, beläget vid Mariakyrkan i Ystad.
Kanelbullestatus: Mycket god!
Hört: -Idag är det småkakans dag. -Jaha, finns det en sådan dag? -Det är småkakans dag alla dagar!

Vid stortorget och Mariakyrkan i Ystad ligger Hartmans Café. Här kan du året runt hitta kakor, bröd, baguetter, bakelser, tårtor, sallader, kanelbullar, pestovåfflor och mycket mycket mera. Hartmans har ett eget bageri bara något kvarter bort och där bakar man allt som säljs i caféet och man har därmed kontroll på hela kedjan vilket avspeglar sig i det rika utbudet och den höga kvalitén.

På Hartmans råder det alltid febril aktivitet och det är ofta mycket folk där. Under sommartid utökas antalet sittplatser med en härlig uteservering från vilken du har utblick över stortorget och Mariakyrkan. Den enda nackdelen med uteserveringen är att den ligger precis intill en trafikerad gata och stundtals kan biltrafiken störa.

hartmans_fika

Dagen då Fikabloggen gjorde sitt besök så intogs en dinkelciabatta med räkor, en kanelbulle och en cappuccino. Hartmans tillhör inte de billigaste caféerna, men de håller en jämn hög standard och påtåren som ingår i priset serveras ofta av ägaren Anders själv när han går runt bland besökarna och frågar om det önskas påfyllning. Det sådana här saker som gör att Hartmans Café utses till ”Bäst i Ystad” av Jesper på Fikabloggen.

Du hittar hit med hjälp av vår cafékarta och bli inte förvånad om du stöter på Jesper här!

{ 9 kommentarer… läs dem nedan eller lägg till en }

Andreas augusti 3, 2009 kl. 09:34

Jag kan bara hålla med. Helt klart det bästa i Ystad! Ett plus är den trevliga personalen.

Jesper augusti 3, 2009 kl. 10:33

Kul att du hittat hit Andreas! :-) Var där häromdagen och då var det så mycket folk att de var tvungna att stänga köket för saker tog slut, ismaskinen hann inte göra is, folk köade i rader. Trots detta mindre kaos var personalens humör på topp!

Maria augusti 3, 2009 kl. 15:28

Jag brukar äta Hartmans kycklingsalland med fullkornspasta och nötter – väldigt god o perfek till lunch om man inte är helt utsvulten. Precis som det nämns i recensionen så är det ett stort plus att påtåren (oftast…) serveras vid bordet – man känner sig verkligen omhändertagen och välkommen!

Jesper augusti 3, 2009 kl. 17:40

Hej Maria och välkommen hit! Visst är kycklingsalladen god… Nu när du nämnde det så blev jag faktiskt hungrig och kom att tänka på deras pestovåffla som inte heller är så dum. :-)

Catrin augusti 4, 2009 kl. 16:31

Hartmans Café är bäst i stan. Supernice!

Jesper augusti 4, 2009 kl. 21:30

Trevligt att du är här Catrin! Instämmer helt enkelt!

Rune juli 23, 2010 kl. 23:54

Ja, då har även jag hunnit titta in om Hartman när jag ändå hade vägarna förbi Ystad. Rent allmänt tycker jag de håller hög kvalité på det som serveras. Jag käkade räkmacka, hasselnötskupol och en latte. Det, plus en ramlösa blev 100 kr jämt. (Sorgligt nog inte det dyraste jag pyntat för en fika). Det enda minuset jag kommer på är nog latten. Den var ganska blaskig och hastigt gjord trots att det inte var någon kö. Fast man ska inte döma det här stället efter vad en barista hittar på. Sedan ska man nog inte besöka stället på en fredag 18.30, rätt mycket av utbudet var utgallrat. Men en trevlig upplevelse på det hela taget.

Louise juli 24, 2010 kl. 11:05

Du kanske hade samma expedit som när jag var där, troligen ”ny på jobbet”. Jag beställde nämligen en extra stark latte och det jag fick var totalt odrickbart blaskigt, tyckte både ett och två fikaproffs. Jag brukar inte klaga, men den gången gjorde jag det och fick en ny, gjord av en annan expedit med bättre koll på kaffemaskninen…

Jesper juli 24, 2010 kl. 20:06

Härligt med fler röster om Hartmans! :-) Kan hålla med om att kvalitén på latten varierar beroende på tidpunkt och personal. Själv drack jag en strålande Latte inferno igår vid lunch.
Louise… Den var otäck den latten du fick först. Usch.

Lämna en kommentar

{ 6 trackbacks }

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: