Cafébesök: Espresso House i Ystad

av Jesper den 11 augusti 2009

Typ av café: Coffee house
Kanelbullestatus: Oftast från god till mycket god.
Hört: ”Det var något av det vidrigaste jag någonsin druckit.”

espresso_house

I våras öppnade Espresso House i Ystad och det är minsann en stor händelse i den här stan att en sådan kedja etablerar sig här. De har ett perfekt läge precis vid Stortorget bara 100 meter från Hartmans Café. Espresso House står enligt mig för hög jämn standard oavsett vart man befinner sig. Ystads Espresso House är inget undantag och om du brukar besöka deras caféer runt om i landet så lär du även känna igen dig här.

Det stora och mest positiva som Espresso House tar med sig till Ystad är bra öppettider. De har öppet fram till kl. 21 i princip varje dag under sommaren och det är riktigt bra. I Ystad stänger allt kl. 18 och ett café med bra öppettider är välkommet!

espresso_house_matDagen då Fikabloggen var på plats beställdes det en kycklingsallad med bulgur, grönt iste och en chai latte. Priserna är som överallt på Espresso House, inte låga. En stor latte med extra styrka kostar 41 kr. Tillbaka till fikaupplevelsen… Kycklingsalladen var mycket god och kändes nyttig och jag blev mätt och glad. Klart godkänd! Istet var en stor besvikelse för det smakade mest vatten och parfym. Den smak som fanns var frän och inte alls tilltalande. Efter att ha druckit iste på Olof Viktors så var detta odrickbart i jämförelse.

I en diskussion med en vän så blev jag uppmanad att testa en chai latte. Eftersom jag anser mig vara en öppen person som gärna provar nya saker så gjorde jag slag i saken och beställde en chai latte på vanlig mjölk. Ryktet säger att den ska vara bättre på sojamjölk, men det har jag inte provat. Jag klarade av att dricka två små klunkar av chai latten innan jag fick ge upp. Det passade absolut inte mina smaklökar och var något av det vidrigaste jag druckit någonsin. Detta kanske säger mer om mig än chai latte, men nu vet ni vad jag tycker.

Espresso House i Ystad är som vilket Espresso House som helst och med bra sittplatser inomhus. Uteserveringen är väldigt trång och placerad vid en ganska hårt trafikerad gata vilket ytterligare drar ner intrycket. Du vet vad du får när du beställer på Espresso House och bara det kan vara bra att veta.

Du hittar hit med hjälp av vår cafékarta.

{ 8 kommentarer… läs dem nedan eller lägg till en }

Jesper augusti 22, 2009 kl. 19:55

Hade idag en bättre upplevelse av Espresso House i Ystad. Det blev en Frapino med smak av jordgubb & mango, samt slank det ner en liten Latte. Mycket nöjd! :-)

Nina Hjelm augusti 31, 2009 kl. 13:53

Hej! jag är med i en skoltidning och hittade espresso house bilden på google.se jag undrar om jag kan få kopiera bilden och ha med den i våran skoltidning.
tack i förhand!
Nina Hjelm

Jesper augusti 31, 2009 kl. 17:53

Hej Nina!
Kul att du hittat hit och jag blir genast nyfiken på vilken skoltidning och vad ni skriver om. :-) Jag har skickat ett mail till dig med svar på din fråga.

Johanna september 8, 2009 kl. 15:59

Tycker de har ok kaffe men till alldeles för högt pris, min kompis var där och köpte en liten latte 20cl för 33kr, när vi gick neråt på gågatan blev jag sugen och sprang in på Maltes och köpte en stor som kostade 32 och var på 40cl. Helt galet att man kan få dubbelt upp för samma pris, men såklart kan de ta betalt så gör de ju det!

Jesper september 8, 2009 kl. 17:37

Tack för din kommentar Johanna! :-)
Ja, priserna är tokhöga kan jag faktiskt tycka. Jag har inga bevis för det, men min känsla är att priserna på ”fika” har gått upp ganska mycket senaste året. Det är precis som du skriver… Det tar betalt om de kan.

Vad tyckte du om kaffet hos Maltes? Har faktiskt inte testat det. Smörgåsarna brukar ju var grymt goda.

johanna september 9, 2009 kl. 15:58

Kaffet brukar alltid vara jättegott där, vet inte vad de har för bönor tror bara de har en sort, men det har en fin mild smak!

Jimmy september 9, 2009 kl. 17:10

Hej! Jag skulle vilja säga att jag verkligen inte håller med om att espresso house håller en hög kvalité. De är som alla andra kedjor där baristan stressar fram espresson, i med bönor, tampa fort som fan o.s.v. Kahls och waynes lider av samma sak, kahls kör ibland med en automatisk maskin och de känns inte så nice. Bra saker får man på cafér som inte tillhör någon kedja, det är min uppfattning iallafall. Min nespressomaskin (lattissima) slår de flesta kedjor på fingrarna när det gäller smak och crema på en espresso. Nespresson är faktiskt väldigt svårslagen så det är inte ofta man får något som man kan kalla bättre.

Jesper september 10, 2009 kl. 16:36

@Johanna: Bra att veta. Alla tips på bra kaffe mottages tacksamt. :-)

@Jimmy: Tack för dina synpunkter. Vi på Fikabloggen vill gärna höra era kommentarer och åsikter om de ställen vi skriver om. Du har många poänger som jag håller med dig om.

Lämna en kommentar

{ 1 trackback }

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: