Cafébesök: Espresso house i Lund

av Jesper den 08 augusti 2010

Typ av café: Coffee House
Kanelbullestatus: Stor
Hört: Inte mycket kl. 07.30 när de precis öppnat.

I Lund finns det typ många Espresso House och det jag oftast besöker ligger på Stora Gråbrödersgatan 4. Det verkar som om att just det här stället ligger på vägen till och från mycket som jag pysslar med när jag är i Lund och vips så blir det en vana att sladda in och ta en liten latte med extra espresso.

Espresso House är för mig att välja den säkra vägen. Du vet vad du får. Du blir troligen inte besviken, men sannolikheten för en extremt annorlunda och fantastisk fika är inte stor. I normala fall så brukar jag alltid prova nya smaker och ju konstigare något ser ut desto mer vill jag prova. Väl inne på Espresso House så händer det motsatta av någon anledning. Jag beställer alltid en liten latte med extra espresso för då vet jag att det blir lagom starkt. Skulle jag köpa en macka så väljer jag räksmörgåsen för den vet jag brukar vara god. I kakväg så blir det vaniljbulle om den finns. Så inrutat och förutsägbart. Frågan är om det säger mer om mig eller om Espresso House?!?

Jag vet att Espresso House och motsvarande kedjor väcker starka känslor hos fikaproffs runt om i landet och jag tycker det vore kul om du vill dela med dig av dina tankar. Skriv en kommentar och berätta vad du tycker om Espresso House. Är du för eller emot? Tummen upp eller tummen ner? Vad beställer du? Varför? Vi väntar med spänning på din kommentar!

Läs mer:

{ 7 kommentarer… läs dem nedan eller lägg till en }

Jerker Nilsson augusti 8, 2010 kl. 21:42

Naturligtvis föredrar jag helst fristående fik som kanske kan bjuda på något som överraskar en.

Men jag tycker ändå att Espresso House (om de inte förändrat sig under de år som gått sen jag sist besökte ett) håller sig relativt bra bland de kedjor som finns.

Rune augusti 8, 2010 kl. 22:28

Personligen har jag inget emot Espresso House. Det mesta man dricker eller äter där är… OK. Latten är kanske lite svag ibland men för det mesta är den drickbar. Kakorna är överlag också helt OK. Det blir lite grand motsvarigheten till en Mc Donalds, man vet vad man får. P.g.a. personalomsättningen så vet du aldrig hur god kaffe du får. Tar man t.ex. Lilla kafferosteriet så är deras kaffe mycket jämnare i kvalitén, deras personal kan göra en anständig latte varje gång. Men som fikaställe tycker jag att det funkar.

Jag brukar beställa en latte och därefter be om kaffegudens välsignelse att den blir anständigt stark. Mudcake (kladdkakan) är ganska god men oerhört mättande. Det är knappt så att du klarar en ruta utan att ha insulinet i högsta beredskap. Chokladbullen är värd att prova för den är lite annorlunda. Pepparkaksmuffinsen som serveras vid jul rekommenderar jag varmt om du gillar en kaka med smak av pepparkaksdeg.

Louise augusti 9, 2010 kl. 22:16

Mindre caféer av icke-kedjetyp är oftast lite mysigare och mer spännande i mitt tycke också men jag håller med Rune – man vet vad man får. Och efter att ha druckit alldeles för många koppar dyrt och dåligt kaffe i sommar så säger jag hellre Espresso House, där kaffet i alla fall alltid är nygjort, än blaskig latte ur en automat.

Jag är för övrigt svag för kardemummamuffins med hallon och kyckling-bacon-macka. Sen är man mätt i en vecka…

Thomas Olausson augusti 11, 2010 kl. 02:54

Jag har egentligen inte så mycket åsikter om den här kedjan, jag tycker inte den syns så ofta att det stör. Men just den här har jag varit i ett antal gånger, troligen när jag och Jesper jobbade tillsammans på Falck i Lund. Jag får lite trevliga minnesvibbar från den tiden. Det skulle vara intressant att åka till Lund och se hur mycket som har ändrats i centrum, minns inte att det var så många intressanta fik som man skulle kunna tänka sig. Kanske det har blomstrat lite mer sedan dess?

Kate augusti 16, 2010 kl. 19:38

Jag kommer i håg när det första Espresso House öppnade i Lund… en härlig och svunnen tid… Personalen var vänlig, kundorienterad och kvalitetsfokuserad. Det kändes, och var i stor utsträckning, hembakat. 5 stjärnor av 5 möjliga. Dagens EH har blivit allt för förutsägbart. Industriellt och för mycket Mac Donalds. Hit går jag endast om jag måste.

Ella november 11, 2010 kl. 21:08

Tummen upp stort!
Man kan alltid lita på kvalitén av det man beställer!
Dock om man är något av en stamkund märker man att vissa shops är snåla.. Med tanke på priserna.
Mina favoriter: vaniljfrapino, grillad levain kyckling & mozzarella macka med surdegsbröd – SUPERGOD! Och äppelpajen med klick grädde.
Har testat det mesta, och tro mig, du kommer inte bli besviken!!!

Lovisa maj 27, 2011 kl. 16:32

jag gillar EH supermycket! Det känns som en klassiker, det är alltid gott men jag älskar att prova nya saker, och då är det lite trist med EH. Som du säger, det är ett säkert kort. Andra bra saker är att det är fin inredning, mysigt och alltid trevlig personal. +poäng!

Lämna en kommentar

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: