Cafébesök: Dahls bakeshop / Bulltanterna

av Louise den 24 maj 2010

Typ av café: modernt
Kanelbullestatus: Såg ut som muffins
Hört: – Skulle det vara grov bulle?
- Ja, jag tror det…

Fikabloggen har för dagen lämnat den trygga skånska myllan för en endagstripp till Göteborg. Jag var där för att delta i ett sammanträde. Mitt tåg kom in ganska tidigt på morgonen och jag hade en stund på mig innan det var dags att bege sig till mötet. Jag är måttligt bevandrad i Göteborg och hittar inte så värst bra, så min plan var att vandra rätt ut från stationen och hitta ett trevligt ställe ganska nära så det skulle vara lätt att hitta tillbaka till stationen igen. Ut från stationen kom jag, men omgivningen såg inte lovande ut. Det var mest trafik överallt. Efter en stund gick jag förbi ”Dahls bakeshop” och tyckte att miljön såg rätt ok ut. Det såg ut ungefär som ett standard Espresso house inrett i ljusgröna toner. Ett frukosterbjudande med bulle, pålägg, ägg, kaffe och juice för 49 kr lät inte dumt, så jag knallade in.

Kanske skulle jag gått en stund till, visade det sig. De två som jobbade denna morgon var allt annat än serviceinriktade. Det tog tid i kassan trots att det bara var en person före och när jag sedan lyckats förflytta mig ett par meter längs disken till tjejen som skulle ge mig min mat hade hon redan glömt vad jag skulle ha. Kaffet hade man dock fått redan i kassan så det hotade att svalna under väntetiden. Nåja, till slut kom min frukosttallrik. Ett plus får den för de två färska melonbitarna. Bullen var också ok, även om jag är måttligt förtjust i torkad frukt i bröd (med undantag för russin). Förutom bullen fick jag ett paket Lätta, vilket jag av princip aldrig köper, en plastig ostbit, en riktigt otäck skinkbit, lite grönsaker och ett överkokt ägg, som var så hårdkokt att gulan var gröngrå. Apelsinjuicen var ok men kaffet alldeles för blaskigt. Det förvånade mig inte särskilt när jag såg hur de gjorde espresso – ingen tampning alls, utan bara lite bönor löst nermalda i filtret.

Jag brukar inte vara kitslig när det gäller fika och jag brukar tycka att de flesta caféer har någon kvalitet man kan uppskatta, även om fikakvaliteten i sig kan variera. Denna gången kände jag mig dock riktigt missnöjd och gick direkt därifrån tillbaka till stationen och köpte en ordentlig kaffe. Jag hoppas på bättre tur nästa gång i Göteborg. Jag tror att jag ska utrusta mig med en karta, så kanske jag kan hitta till något av de ställen som vår gästbloggare Thomas tidigare tipsat om.

Här är tidigare cafébesök i Göteborg:
* Brogyllen
* Café Kringlan
* Rosencaféet

{ 2 kommentarer… läs dem nedan eller lägg till en }

Thomas Olausson maj 24, 2010 kl. 10:08

Det där lät illa! Nå, kolla länken nedan. Den leder dig till Nöller Espressobar på Haga Nygata 28. Börja där, lyssna på Herr Nöllers ordvitsar tills du inte orkar mer och fortsätt sedan gatan ned mot Järntorget. Där har du urvalet.

Jag har bloggat om Nöller innan, men det är nog dags för en uppdatering skulle jag tro. Kanske lika bra att göra ett special om den här gatan vid tillfälle.

http://www.hitta.se/Route.aspx#6404576;1271638;Drottningtorget;;G%C3%B6teborg;|6403573;1270781;Haga%20Nygata;28;;G%C3%96TEBORG

Camilla maj 24, 2010 kl. 11:36

Hm…Ska inte säga ”givet sivert” men det ligger nära till hands. Varit där myself, minnet är att jag inte ska tillbaka. Ska minsann få till att ge bra Götteborrrgstips…

Lämna en kommentar

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: