Cafébesök: Chicco i Västerås

av Jesper den 28 februari 2011

Typ av café: Coffee House med inslag av mat
Kanelbullestatus: Befintlig
Hört: En konstig dialekt

Chicco de cafè ligger centralt i Västerås på Vasagatan. När jag besökte stället så kunde jag konstatera att medelåldern höjdes rejält och det berodde inte främst på att jag är lastgammal… Miljön på Chicco är enkel och avskalad och vill signalera ”modern”. Det är en stil som oftast tilltalar mig så jag kunde känna mig hemma.

Vid disken blev jag lockad av chokladbullar i monsterstorlek, pajer och annat gott. Valet föll på en äppelpaj med tillhörande vaniljsås. Supergod! Måste erkänna att detta faktiskt var en av de bättre äppelpajerna jag har ätit ute på café. Med tanke på den upplevelsen så gjorde det inte alltför mycket att priset var 30 kr för en bit paj.

Kaffet var jättebra! Jag bestämde mig snabbt för en kaffe latte – stark! Äntligen ett ställe som gör god och smakrik latte och som även lever upp till tillägget stark. Utbudet av kaffe var stort och dessutom fanns det olika sorters kaffe man kunde välja mellan. Jag fick betala 37 kr för min latte och den var värd varenda krona!

Det enda negativa med mitt besök på Chicco var att servicen var långsam. Tjejen som tog beställning och samlade in alla mina pengar var jättetrevlig, men oj vad sakta allt gick. Tur att jag väntade på något gott!

Läs lite mer:

{ 2 kommentarer… läs dem nedan eller lägg till en }

Hans Lindqvist mars 1, 2011 kl. 22:02

Hallå! Sä trevligt att Fikabloggen.se hittat så långt norrut som till Västerås! Jag ska prova Chicco trots att jag uppenbarligen åldersmässigt inte hör hemma där. Men det struntar jag i om jag får njuta av en läcker äppelpaj och en välsmakande och stark kaffe latte.

Jesper mars 7, 2011 kl. 16:27

Ålder ska man strunta i när det gäller gott kaffe och äppelpaj! :-) Skriv gärna vad du tycker när du varit där!

Lämna en kommentar

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: