Cafébesök: Café Diana i Ystad

av Jesper den 18 januari 2010

Typ av café: Klassiskt café i Ystad
Kanelbullestatus: Troligen helt ok
Hört: Maxwell House…

Återigen ger sig Fikabloggen på ett klassiskt fikaställe i Ystad, Café Diana. I trakterna runt Ystad så är detta café känt för bland annat gott bröd som finns att köpa även i vanliga butiker. Utbudet av kakor, bröd och annat gott är det inget fel på och troligen hittar alla någonting som passar smaklökarna.

Vid Fikabloggens besök så testades en semla och en kladdkaka och detta sköljdes ner med kaffe av märket Maxwell House. Det fanns för övrigt två olika sorters bryggkaffe, Maxwell House och Gevalia Continental. Detta måste ändå Café Diana ha lite beröm för eftersom det är en otrolig skillnad mellan olika sorters bryggkaffe. För mig personligen så andas Maxwell House mycket tidigt 90-tal då min farmor alltid köpte detta märke så fort det såldes till extrapris. Härliga minnen!

Åter till dagens Ystad och Café Diana. Semlan var god och det enda jag har att invända mot den är att det var en aning för mycket mandelmassa i, men detta kan ju å andra sidan tilltala vissa. 2 kaffe, en semla och en kladdkaka kostade 79 kr vilket får klassas som billigt i dagens fikavärld.

Det stora minuset som Café Diana dras med är den extremt tråkiga och sunkiga miljön. Bord och stolar är hämtade från samma årtionde som Maxwell House, 90-tlaet, och dukarna på borden ser skitiga ut. Endast en totalrenovering hade kunnat rädda Café Dianas interiör och exteriör. För mig så är miljön som fikat intas i minst lika viktigt som själva fikat och även om kaffet och kakorna var klart godkända så blir helhetsintrycket rent ut sagt dåligt.

Jag hoppas att någon tar sig an Café Diana och ger det lite omtanke och kärlek, för det är ett café med traditioner och potential. Du hittar naturligtvis hit med hjälp av vår cafékarta!

Läs om fler cafébesök i Ystad:

{ 3 kommentarer… läs dem nedan eller lägg till en }

Catha januari 23, 2010 kl. 09:56

Har praktiserat där 1 gång=) Så jag vet att dom har en massa gott=)

Jesper januari 23, 2010 kl. 14:48

Kul! :-) Smaken på det som serveras är det absolut inget fel på!

Catha januari 24, 2010 kl. 09:02

Visst! :-) E sant! Synd att höra att stället har blitt sunkigt…

Lämna en kommentar

{ 1 trackback }

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: