Cafébesök: Björns konditori

av Louise den 10 november 2009

DSC00344Typ av café: klassiskt konditori i modern stil
Kanelbullestatus: Mycket, mycket god
Hört: Klirrande kassar från det närbelägna systembolaget

Turen har idag kommit till Björns konditori i Vellinge att få besök av Fikabloggen. Efter en genomgripande renovering och ombyggnad för något år sedan är Björns ett fräscht och modernt konditori som ligger centralt i Vellinge centrum. Det är ofta mycket folk som fikar på plats och morgonkön till frukostfrallorna ringlar alltid lång. Priserna är normala. De flesta kakor kostar mellan 10 och 20 kr. Olika kaffeblandningar kostar mellan 25 och 30 kr. Vid besöket åt jag en frukostmacka och den var god med mycket grönsaker på. Bryggkaffet var däremot ganska ordinärt och inget att hoppa högt för. Det är däremot deras kakor. Vetebullar av olika slag är värda en omväg. En favorit är karlsbaderkringlor – en saftig vetedeg med ytterst lite fyllning doppad i strösocker. Mmm… Sockerbullar, kardemummasnäckor och kanelbullarna går heller inte av för hackor. Även matbröden och frallorna är goda. Mina favoriter är de saftiga morotsbullarna och rågbrödet, som har en sällsynt krispig skorpa.

Fikamiljön är trevlig, liksom betjäningen. På sommaren erbjuds uteservering, som visserligen ligger ut mot en ganska trafikerad gata, men den är ett bra ställe att studera folkliv ifrån. På sommaren får man inte heller missa den hemgjorda glassen av italiensk typ. Jordgubbsglassen är den godaste jordgubbsglass jag ätit – sagolikt god! Oavsett om du köper med dig fikabröd hem eller fikar där kan du vara säker på att få dig en smaskig fika!

DSC00340DSC00341

{ 5 kommentarer… läs dem nedan eller lägg till en }

Cornelia november 10, 2009 kl. 19:42

Kul att ni varit hoss oss och att allt är så possitivt. Synd med kaffet… Vi har för någon månad sedan bytat till Johan och Nyströms Buena vista och fått höra mycket possitivt,men det är bra att höra lite av varje..
Välkommna tillbaka!! / cornelia

Louise november 10, 2009 kl. 21:28

Det var ett tag sedan mitt besök så jag kanske fick den gamla sorten då. Det är glädjande att ni satsat på bryggkaffet och valt en sort som är från ett mindre rosteri, fair trade och ekologisk, och inte bara valt det billigaste alternativet.
Och visst kommer vi tillbaka – det kan ni vara säkra på!
Roligt att ni hittat till Fikabloggen också!

Alexandra november 18, 2009 kl. 14:42

Ett tips är att åka till Annas bageri i Ljunghusen där dem har riktigt goda bröd! Där jag även kan tipsa om karlsbaderkringlorna som är jätte goda.

Jesper november 18, 2009 kl. 16:44

Tack för tipset! :-)

Elinor augusti 14, 2012 kl. 19:53

Ja jag och mina kompisar går till er och fikar typ varje vecka! Bästa stället att fika på i Vellinge!

Lämna en kommentar

{ 2 trackbacks }

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: