Cafébesök: Barista fair trade coffee – Entré i Malmö

av Louise den 01 september 2009

DSC00362Typ av café: coffee shop
Kanelbullestatus: ingen
Hört: Inte mycket…

Idag fikar vi rättvisemärkt så det stänker om det. Hela konceptet med kedjan Barista är att kaffet som serveras ska vara rättvisemärkt och man samarbetar med Svenska FN-förbundet kring olika projekt i världen dit en del av överskottet från försäljningen av olika produkter på Barista går. Kaffet som serveras kommer från Johan&Nyström.

Jag festar loss på en varm macka som serveras med en liten sallad gjord på couscous och lite grönsaker. Mackan är god och fyllningen riklig. Latten jag dricker till är välgjord och kaffet har en intressant fruktig ton. Inredningen på Barista är modern och väldigt speciell. Höga gräspinnar avdelar sittplatserna från bardisken. Det är en lång soffa längs med hela väggen och den är fylld med mysiga kuddar. Det som drar ner mysighetsfaktorn är att det står mycket gammal disk kvar på borden. Det känns inte så fräscht. Priserna är aningens höga, 58 kr för mackan och 32 för liten latte, men kaffet är gott och avnjuts med rättvisemärkt eftersmak så det känns ok ändå. Läs mer om Barista fair trade coffee och deras tankar om kaffe och rättvisa på deras hemsida.

 DSC00360

Glöm inte att vara med i vår tävling där du kan vinna fina priser från Johan&Nyström! Spana in Fikabloggens tävlingssida!

{ 2 kommentarer… läs dem nedan eller lägg till en }

Kristoffer Nolgren september 4, 2009 kl. 21:26

Jävligt kul att en hel kedja lyckats blomma upp kring rättvisemärkt. Det känns lixom mer autentiskt än när man klistrar på det rättvisemärkta i efterhand…

Louise september 4, 2009 kl. 21:58

Absolut! Fikabloggen hejar på och rekommenderar ett besök på någon av deras fik.

Lämna en kommentar

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: