Cafébesök: Åbergs trädgård & café

av Jesper den 30 maj 2010

Typ av café: Trädgårdscafé med varierat utbud
Kanelbullestatus: Såg sjukt bra ut!
Hört: Är detta en chokladmynta?

Foto: Åbergs trädgård & café

Dagen till ära begav sig Fikabloggen på blomsterjakt till ”Åbergs trädgård & café” utanför Ystad. Det är en plantskola som sedan några år tillbaka även har ett café i växthusstil. Personligen överlåter jag utlåtandet om blommor och växter till min sambo, men eftersom vi är på ”Åbergs trädgård & café” ett antal gånger per sommar så utgår jag från att deras utbud är bra. När det gäller deras café så finns det inte mycket att klaga på egentligen. Deras smörgåsar är väl tilltagna för en hungrig och det finns ett brett utbud av matpajer, bullar, kakor och olika fruktpajer. Du kan läsa mer om deras utbud på deras hemsida.

Jag var hungrig och eftersom det var varken lunch eller middag så kastade jag mig över en macka med salami och brie. Till detta dracks det en ny favorit… Pomonadalen Äppelmust! Sjukt god! Den finns både filtrerad och ofiltrerad och båda smakar äpple i kubik. Jag hoppas hinna med ett besök hos dem i Rörum innan sommaren är slut för de tillverkar den godaste äppelmust jag smakat. Priset på fikat hos ”Åbergs trädgård & café” var helt ok tycker jag, 50 kr för smörgåsen och 68 cl äppelmust kostade 38 kr. Du kan välja att sitta inne i växthuset och fika eller slå dig ner på uteserveringen.

På ”Åbergs trädgård & café” kommer du med all sannolikhet att både hitta blommor och fika som passar just dig! Du hittar till Åbergs trädgård & café med hjälp av vår cafékarta.

Lämna en kommentar

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: