Brogyllen Göteborg

av Jesper den 28 april 2010

Återigen hälsar vi Thomas från vanligtvis.se välkommen med ett gästinlägg från Göteborg. Vi är alltid glada att få ta del av dina ord och grymma bilder! Glöm inte besöka www.vanligtvis.se och läs om många olika intressanta ämnen.

Kollegerna undertecknad och Mathias lyckades finna ett gemensamt utrymme i sina scheman. Det råkade bli direkt efter de båda vännernas respektive nattpass. Då krävdes ett café med frukost och vi fick tipset om Brogyllen av en tjej i Taxi Göteborgs växel. De är bra till mycket där.

Brogyllen ligger på Västra Hamngatan 2. Det är lagom centralt och lokalerna är spatiösa i alla riktningar. Främst uppåt då du kan sitta i två plan. Namnet Brogyllen är säkert jättegammalt och har garanterat en anrik historia. Det vet jag inget om, men det går en bro över kanalen utanför och caféet har en ljust gyllene atmosfär. Hit kommer inga bohemer i stora skaror för att dricka te och sitta i mörka kuddhörn. Här sitter man med rak rygg och inmundigar i centraleuropeisk inredningsstil.

Som kunder blev vi vänligt bemötta. Det gick inte undan, men det gör inte det när man ska plocka fram nykokt ägg, ost- och skinkmacka, kaffe, vaniljyoghurt med tre hallon och ett glas juice till alla och envar som kommer in på morgonen. Det var i alla fall vad som hamnade på våra brickor efter att vi pekade på en griffeltavla och valde Solskensfrukost. Den kostade 59 kronor och då ingick påtår.

Det ska inte gå undan om man vill känna sig omhändertagen. Däremot kunde man kanske ha valt att låta gästerna hälla upp sitt eget kaffe. När man vill ha påtår står det nämligen gärna två nya omsorgsfullt omhändertagna kunder före i kön igen.

Äggen var för hårdkokta för oss. Torra och lite på gränsen till att börja gnissla mot tänderna. Kaffet var däremot klart godkänt. Juicen var från Brämhult och smakar som Brämhults juicer smakar. Jag valde apelsin och jordgubbar och tyckte det var en trevlig sort. Mackan var en sådan där grov bulle, med saker som fåglar gärna äter, strösslat ovanpå. Mycket saftig och god. Inga överdrifter med smör som man annars lätt kan stöta på i mackberedarbranschen.

Det var gott om plats trots att Brogyllen helt klart är ett populärt ställe. När solen värmer kan man självklart sitta på deras uteservering, men detta var inte intressant en onsdagmorgon i slutet på april. Då kollar man hellre på spårvagnarna genom de stora fönstren.

Det här är kanske inte ett café jag skulle lägga in speciellt i en guidad tur för mina utomsocknes vänner, det sticker inte ut tillräckligt för det. Däremot är det ett självklart toppalternativ när man är i stan och har shoppat sig kaffesugen. Brogyllen kommer att få återbesök.

/Thomas, skribent på vanligtvis.se

Läs lite om Brogyllen här:

Lämna en kommentar

{ 2 trackbacks }

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: