Café Öland recept & guide till 29 ölandscaféer

av Jesper den 01 juli 2010

Det finns ett antal böcker om caféer och här tänkte jag titta närmare på några av dem som skriver om caféer, vad besökaren kan förvänta sig och hur man hittar dig. Ofta är denna kategori böcker skrivna utifrån ett geografiskt område såsom Öland, Gotland eller Österlen.

”Café Öland recept & guide till 29 ölandscaféer” är en perfekt bok för den som är ny på Öland och vill ha lite djupdykning i några av de klassiska caféerna. Du kan naturligtvis konsultera diverse tidningar med annonser, men jag tycker boken ger ett fokus på rätt saker… fika. Naturligtvis finns det fler än 29 caféer på Öland men här finns i alla fall någonstans att börja.

Varje café beskrivs i väldigt positiva ordalag och det finns en karta där alla caféerna är markerade. Dessutom är det till varje café kopplat ett recept som på ett eller annat sätt är utmärkande just för det stället. Kul att a med sig hem efter semestern när man får lust att baka en kaka eller något annat gott.

Jag tycker den här sortens böcker är bra, roliga och intressanta och ”Café Öland recept & guide till 29 ölandscaféer” är inget undantag. Detta är en given reskamrat på solens och vindarnas ö, Öland.

Jag köpte inte boken i förväg utan gick in på bokhandeln i Borgholm och blev grundlurad. 258 kr fick jag betala och det är nästan dubbelt så mycket som på nätet. Kan man lura turisterna så bör man ju göra det. Därför tipsar vi er här om tre nätbutiker som säljer samma bok till betydligt överkomligare priser.

  • Bokus 139 kr
  • CDON 139 kr
  • Adlibris 143 kr.

Lämna en kommentar

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: