Ett litet Aeropresstips

av Louise den 01 februari 2010

Jag skrev tidigare om Aeropress, en pressanordning som levererar väldigt gott kaffe. Jag får nog säga att det är den av kaffevarianterna som används mest här hemma, i alla fall när vi är själva. Ska man bjuda ett helt gäng på kaffe är det lite omständigare eftersom man gör en kopp i taget.

De första gångerna körde vi med pressmalet kaffe. Det blev ganska bra, men vi undrade ändå om det gick att trycka sig till ännu mer aromer. På rekommendation i kaffeaffären har vi sedan haft ett par olika kaffesorter som alla varit lite mer finmalda. Först blev vi besvikna eftersom den fina malningen gjorde att kaffet liksom bara rann igenom innan vi ens hann börja pressa.

Vi fick då tipset att sätta i pressröret på den mängdnivå man vill göra och sedan vända det hela upp och ner. Då är det bara att hälla i kaffe och vatten, för att sedan sist skruva på filtret, innan man vänder aeropressen rätt igen äver koppen. Sedan är det bara att pressa som vanligt. Ett bra knep faktiskt som har fungerat både på espresso och lungo.

Läs mer om aeropress i vårt tidigare inlägg.
Har du en aeropress? Är du nöjd? Lämna en kommentar!

{ 1 kommentar… läs den nedan eller lägg till en }

Andreas februari 5, 2010 kl. 16:34

Klar jag är nöjd med min Aeropress!!!

Jag har haft med den till jobbet för att låta folk provsmaka och ALLA var tyckte mycket om kaffet. Att jag gjorde kaffet på Johan& Nyströms Julkaffe försämrade väl inte direkt omdömmena skulle jag tro.

Lämna en kommentar

{ 1 trackback }

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: