Om fikabloggen

Fikabloggen.se – Allt du behöver veta om fika!

Fikabloggen.se är en ”blogg-institution” helt tillägnad fikats ädla konst. Det ursvenska begreppet fika avhandlas här ur alla tänkbara aspekter och det är endast vår fantasi som sätter gränserna! Fikabloggens skribenter är fikaproffs ut i fingerspetsarna och vet hur en god espresso ska smaka och hur kanelbullen ska se ut. Vi har bland annat delat med oss av våra insikter på radio två gånger, både i P4 Radio Kristianstad och P3 Populär. Välkommen att följa med oss in i fikats underbara värld!

Presentation av oss som skriver

Här på fikabloggen är det främst Jesper Mattsson och Louise Wetterlund som skriver, men vi har även tagit emot ett antal högkvalitativa gästinlägg från olika personer.Vårt mål är att på ett lättbegripligt sätt förmedla både kunskap och fakta kring fika och produkter, men också visa på att fika väldigt ofta handlar om känslor och smak. Det som vi, Jesper och Louise, har gemensam är att vi båda är självutnämnda och av andra utnämnda fikaproffs och har en stor erfarenhet av fika i olika former. För övrigt sammanfattar vi oss på följande sätt:

Jesper heter jag och arbetar till vardags som ungdomspräst i Ystads församling och har sedan mitten av 80-talet alltid pysslat med datorer i olika former. När webben under 90-talet växte fram som en plats för oss vanliga dödliga så började jag göra hemsidor och detta intresse har sedan följt mig fram till idag. I början av 2010 startade jag en egen firma som inriktar sig på webbdesign i olika former. Arbetet utförs i samarbete med Penpower Media. Detta är ett steg i riktningen att få arbeta med webben på heltid. Bloggat har jag gjort i olika former sedan 2005 och Fikabloggen.se är min drömblogg som nu är verklighet. Väl mött i kanelbullens förlovade land!

Louise heter jag och jag har nyligen blivit student igen i Lund. Under ett antal år har jag ägnat mig åt annat men ser nu fram emot att avsluta min examen i teologi. Detta är mina första trevande steg i bloggvärlden, men fika har jag varit bra på länge. Jag ser fram emot många och långa fikastunder framöver och gläds åt att kunna dela med mig av mina fikaupplevelser på bloggen.
Vi satsar på att kunna erbjuda dig som läsare ett brett innehåll i form av recensioner av caféer, espressomaskiner, böcker om kaffe och mycket annat, men också mer allvarliga ämnen som t.ex. artiklar om rättvisemärkta produkter. Bli inte förvånad om du även finner filosofiska inlägg om hur lång en fikapaus är.

Välkommen till fikats underbara värld!

Kommentarsfunktionen är avstängd på det här inlägget.